Pusselmoment

Go down

Pusselmoment

Post  Tantan on Tue Apr 14, 2009 4:47 pm

Här kommer nya pusselmoment vi ska försöka återanvända i vår leveldesign.

  • Öppningar av olika storlek
  • Våg-funktioner
  • Hoppa
  • Knappar & Switchar
  • Knuffa objekt
  • Eventuell vindpåverkan (beror på Babushkornas vikt)
  • Halka (Någon vätska, eller is)
  • Gåtor/Citat (Blir som ett objekt, där Babushkan som ser det minns & kan tillämpa)
  • Plocka upp föremål (Endast ett föremål per Babushka - Milenka kan inte bära något)

Tantan
Tantan

Posts : 56
Join date : 2009-03-11
Age : 30

View user profile http://eldvatten.blogg.se

Back to top Go down

Re: Pusselmoment

Post  Hogge on Thu Apr 16, 2009 10:33 am

De mer exakta pusslen som finns planerade är:

Vedkaminen:
Tanken är att en av Babushkorna ska befinna sig på en platta på en kamin:

För att kunna rädda Babushkan måste man först släcka kaminen. Detta görs genom att Milenka ställer sig under en spak, medan en annan Babushka trycker ner en knapp.

Vasken:
För att komma till vedkaminen behöver man ta sig över en vask. Men som sagt är världen stor för en Babushka, och den lilla vasken känns enorm. För att ta sig förbi måste spelaren fylla vasken med vatten och därefter flyta över. Eftersom att det inte finns någon kork måste en babushka vara kvar och hälla vatten medan de andra två tar sig över till andra sidan.

Den skogstokiga bordsfläkten:
För att ta sig över från bordsfläkten behöver man sätta i strömmen samt trycka till "på"-knappen. Babushkorna måste därefter en och en hoppa över, och med hjälp av vinden åka över till vasken.

Vitrinskåpet:
Såklart ska ett ryskt kök innehålla ett vitrinskåp fullt av Vodka. Skåpet kommer även att innehålla en av Babushkorna. Under skåpet ligger nyckeln, som bara Milenka kan hämta. Då man låst upp vitrinskåpet ska man ta sig upp till andra våningen. I det gamla, billiga vitrinskåpet består inte våningarna utav en träskiva, utan två. Den ena av andra våningens brädor har låssnat och hålls upp av en gaffel i var ände. För att få gaffeln ur vägen behöver man en magnet.

Plattformshoppning:
Då du kommit till andra våningen på vitrinskåpet kan du hoppa upp till en bokhylla. Du ska sedan gå utmed denna, hoppa över till en stolsrygg och sedan över till bordet.

Klossväggen:
En vägg av klossar blockerar din väg:

Klossen i mitten längst ner har ett snöra knutet runt sig, som hänger ner. Bredvid finns en råttfälla. Du knyter snöret i råttfällan, tar ett tungt objekt (tärning) och sätter i ditt inventory. Därefter ställer du dig på råttfällan för att trigga den. Vips så sliter råttfällan iväg klossen


Osten och råttfällan:
Du stöter därefter på Milenka. Hon vågar inte röra på sig för att det finns råttor. Du talar med en råtta som lovar att han ska få sina vänner att gå om man lyckas hitta ost åt honom.
Osten i en råttfälla av burtyp. Du ska ta dig upp på den och och placera tärningen i en "kopp" vilket får fällan att öppna sig.
Därefter ska du ge osten till råttan, och du får kontroll över Milenka.

Vågen:
För att få Irena ska du ta dig upp på en soffa. Bredvid soffan finns en gammal våg. Du ska ställa Nadezhda i ena ändan, då hon är tyngre, och gå över med Milenka.

Rakbladet och repet:
Du kommer fram till en lucka på golvet som skall öppnas neråt. För att öppna denna behöver du ett rakblad som du skall finna under en byrå. Endas Milenka kan komma under. Därefter måste största Babushkan använda rakbladet för att skära av det rep som håller luckan stängd. Detta eftersom att repet är förstärkt i botten, och endast hon når över denna.
Mina tankar:
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum