Pusseltråden of d00m.

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Hogge on Tue Apr 21, 2009 11:03 am

Bandesign uppdatterad.
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tobi-chan on Tue Apr 21, 2009 11:05 am

Pussel från omedelbart efter att man hittat Irena till att man befriar Irta:


Längs vägen till soffan finns det en knapp i golvet som kräver de tre babushkornas sammanlagda tyngd för att aktivera. Denna öppnar en dörr in mellan trånga utrymmen där man får hoppa och manövrera sig gradvis uppåt (och inte har för långt att gå om man hoppar fel).

Väl uppe skymtar man Irta som står uppe på en stor gammal resekoffert. Lite senare kommer man fram till…

Sekvenspusslet (se pusseltråden)

EDIT: ...Eller inte, det nixade proggarna. Okej, men någon sorts labyrint eller hinderbana eller en labyrint med hinder... Neutral
Oj, vad kreativiteten flödar. Ska försöka skissa ihop någon sorts diagram...
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Daniel on Tue Apr 21, 2009 11:24 am

Där blir det tyvär nej, just nu.

Daniel

Posts : 20
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Tue Apr 21, 2009 12:05 pm

Här kommer en beskrivning av en pusselidé som involverar Milenka, Nadezhda och Irena och vars avklarande resulterar i hittandet av en till tärning, likadan som den man redan har.

Pusslet kräver lådor, en våg, två tärningar och två knappar med tillhörande dörrar.Mål: Att öppna dörren på lådan genom att trycka ner knappen ovanpå lådan. Knappen kräver den sammanlagda tyngden av Irena + tärning. Spelaren måste få upp henne och tärningen på lådan, men med tärningen i sig är hon för tung för att kunna hissas upp, så spelaren måste hissa upp henne först och tärningen sen. När knappen tryckts ner öppnas dörren och Nadezhda och Milenka kan gå in. Det är dock bara Nadezhda som kan hoppa över hindret inne i lådan och ta tärningen på andra sidan. När hon gjort detta är hon fast: hon är för tung för att hoppa tillbaka med tärningen i sig och dörr nr. 2 är stängd. Spelaren måste nu använda Milenka och Irena för att släppa ut Nadezhda och tärningen. Detta beskrivs i bild nr. 2.

Händelseförlopp

1. Irena ställer sig på vågskålen närmast lådan.
2. Nadezhda + Milenka hoppar upp på lådorna och hoppar ner på den andra vågskålen. Irena hissas upp och kan gå upp på lådan.
3. Nadezhda placerar tärningen på vågskålen närmast lådan.
4. Nadezhda + Milenka hoppar upp på lådorna och hoppar ner på den andra vågskålen. Tärningen hissas upp så att Irena kan plocka upp den.
5. Irena ställer sig på knappen. Dörren nedan öppnas.
6. Nadezhda går in i lådan och hoppar över hindret, (kan vara t.ex. en bok), plockar upp tärningen.7. Irena hoppar upp på alla lådorna och hoppar ner på rätt ställe där knappen till dörr nr. 2 finns. Stället kan scoutas fram först av Milenka som är liten nog att ta sig in under lådorna och hitta knappen men inte tung nog att trycka ner den. Knapp nr. 2 kräver Irena + tärning.
8. Irena trycker ner knappen. Dörr nr. 2 öppnas och Nadezhda och tärningen är fri.
9. Irena kan ta sig ut från lådlabyrinten genom att hoppa över en av lådorna i ytterkanten som är låg nog.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tobi-chan on Tue Apr 21, 2009 3:42 pm

Ser bra ut! Smile Hoppas att det funkar.
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Baba Yaga 2.0

Post  Tantan on Tue Apr 21, 2009 3:52 pm

Här kommer en uppgradering till Baba Yagas pussel, som är mer anpassad efter de nya pusselmomenten. Tankar och åsikter uppskattas, inte minst från programmerare.

Baba Yagas pussel - Förslag 2.0En mortel befinner sig på stugans tomt, vid det blålila gräset. Intill den befinner sig den tillhörande pistillen och skräpar, precis som om någon har knuffat ur den ur skålen. Inuti skålen finns det två tärningar, en av trä och en av metall. Skålens utformning kan vara fyrkantig för enkelhetens skull, för att placera ut bounding boxes.

Irta kan inte plocka upp metalltärningen för att sedan hissas upp på Svamptaket, då hon blir för tung även om de övriga samlas tillsammans och försöker dominera vikten. Även om någon av dem har plockar upp trätärningen.

Vågen kommer att befinna sig i en sådan position att man inte kan hissa upp tärningen.
Därför måste Nadezhda plocka upp metalltärningen och ställa sig på vågen och sedan hoppa upp på taket. Tyvärr är Nadezhda inte tillräckligt stark att motstå vindens mäktiga kraft uppe på Svamphatten(från det öppna fönstret). Därför måste spelaren lämna kvar tärningen innan hon blåser ner (tärningen blåser inte ner då den är liten och tung).

Efteråt är det naturligt att hissa upp Irta igen för att plocka upp tärningen och försöka hoppa på roten för att kväva svampen från dess näring – men så enkelt är det inte. Hon behöver mer vikt än så. Alltså kommer spelaren att behöva återupprepa det föregående steget för att få upp metalltärningen igen på taket, samt tillfoga ytterligare vikt i nästa steg.

Kruxet ligger i att få upp ännu en Babushka, beroende på dess storlek, för att förena sig med Irta och på så sätt skapa rätt mängd av vikt. Det finns två lösningar till problemet:

    1. Man ställer Nadezhda tillsammans med trätärningen på vågen mot huset. Milenka och Irena ställer sig på andra sidan för att väga upp Nadezhda + trätärningen. På så sätt kan Nadezhda förena sig med Irta innan hon blåser av från taket.
    2. Man placerar istället Irena utan trätärningen på vågplattform mot huset. Därefter ska man sätta Milenka och Nadezhda (med trätärningen i sig) på andra sidan vågen för att dominera vikten och hissa upp henne.

När man har lyckats hitta en av dessa lösningar har spelaren tillräckligt mycket med vikt för att mosa svampens rot.

Teknisk fakta:

  • Programmeringsmässigt är det bara att inte implementera att vind påverkar objektet (tärningen).
  • Det är också nödvändigt att ha minst två rutor, som ger olika vindstyrkor men blåser åt samma håll.
  • Den kraftiga blåsten ska vara närmast den delen man ska hoppa ner på roten (vilket följer logiken att fönstret är åt det hållet). Anledningen till detta är att man ska kunna placera Irta utan att hon faller av stugan när hon befinner i den svaga vinden.
  • Dock ska den svaga vinden kunna blåsa ner Nadezhda.
  • Roten vara en switch som helt enkelt känner av vikt.


Noteringar
De gröna rutorna indikerar böcker som är staplade på varandra som utgör en trappa, där man kommer upp på ett högre plan och för att sedan hoppa ner på vågen.
Föregående pussel ska se till att man inte har några andra föremål med sig innan spelaren börjar med detta pussel. Annars finns det risk för fusk! Alternativt kan man ha hittat en eller två tärningar i det föregående pusslet.
Tantan
Tantan

Posts : 56
Join date : 2009-03-11
Age : 30

View user profile http://eldvatten.blogg.se

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Tue Apr 21, 2009 4:09 pm

Här kommer det mer utbroderade och problematiska tillvägagångssättet att ta sig upp till byrån där Milenka finns:

Nadezhda befinner sig på golvet framför byrån. Intill väggen finns en massa lådor och böcker staplade.För att ta sig upp på byrån måste Nadezhda gå igenom en trång tunnel skapad av staplade böcker. I tunneln finns en viktkänslig knapp som trycks ner om Nadezhda bär på tärningen. Trycks knappen ner stängs en port vid tunnelns slut och spelaren kommer i nte vidare. Spelaren kan inte heller hoppa över knappen för taket är för lågt. Enda sättet är att lämna tärningen bakom sig. Bakom tunneln finns en trappa upp, bestående av en bokstapel och en låda. Spelaren kan hoppa sig hela vägen upp till byrån.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Tue Apr 21, 2009 4:25 pm

Och btw, Jonathan, me likey de Baba Yaga puzzle long time. Hoppas vi får för de elaka proggarna. Wink
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Udrian on Tue Apr 21, 2009 8:07 pm

louisestigell wrote:de elaka proggarna

Shocked
Udrian
Udrian

Posts : 39
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Tue Apr 21, 2009 11:32 pm

Jaaa jaaa, ni vet ju att man bara retas med dem man tycker extra mycket om. =P

Ni gör ett skitbra jobb och jag är tacksam över att ha med er i teamet. Får skylla mig själv när jag flummar ihop saker som inte går att koda. ^_^
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Wed Apr 22, 2009 12:55 pm

The klosslabyrint of doom:Som illustreras så kan bara Milenka gå in i labyrinten till en början. Hon går och trycker på knappen som är rödmarkerad, varpå klossen med samma färg försvinner "magiskt". (Denna lösning känns enklare än att använda dörrar.) Det är inte bestämt huruvida knapparna och klossarna ska vara färgkodade i spelet, känns som att det blir en testningfråga hur många ledtrådar vi behöver ge spelaren för att pusslet ska bli lagom svårt.)
Anyway, händelseförloppet härifrån består i att de båda babushkorna öppnar dörrar åt varandra så att de kommer längre och längre in i labyrinten, ända tills att två klossar behöver tas bort för att Nadezhda ska komma förbi. Dels kräver knappen på Nadezhdas sida att hon bär en tärning i sig, och dessutom måste Milenka stå på knappen på hennes sida samtidigt som Nadezhda ställer sig på sin knapp för att de båda klossarna ska försvinna.
När spelaren löst detta står Nadezhda inför ännu ett klosshinder. Milenka kan få bort klossen genom att gå längre fram i labyrinten, hoppa över en låg kloss och trycka på en knapp.
Nu är de båda babushkorna förenade igen och kan tillsammans stå på den blåa knappen för att få bort klossarna i labyrintens slut och komma ut på andra sidan. Milenka kan komma över klossväggen genom att vara inuti Nadezhda.

Kan finnas "buggar" i detta pussel jag inte kommit på än. Please, do report them.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tobi-chan on Wed Apr 22, 2009 1:26 pm

Bra jobbat, Louise! Verkar som ett logiskt användande av de resurser vi har att jobba med. Önskar att jag var såhär bra på att tänka abstrakt och vänja mig vid nya förhållanden...
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Hogge on Wed Apr 22, 2009 4:39 pm

Hissar som dissar:
Då man väl fått den tredje Babushkan stöter man på ett torn av leksaker och skräp. Man märker att tornet har flera olika våningar och hissar. Hissarna aktiveras av knappar. Eftersom att hissarna inte tål så mycket vikt får de två mindre Babushkorna åka hiss medan den tyngre får vara klar. På andra hissen finns en hiss till och ytterligare en knapp. Den andra hissen har ingen viktbegränsning. Ännu en Babushka får lämnas kvar. Längst uppe finns ännu en hiss, denna går ner istället för uppåt. Knappen som aktiverar denna hissen har istället en viktbegränsning. Hissen går ner till marken, och kan hämta upp den tyngre Babushkan. Den andra Babushkan, som är fast på mellanvåningen kan då hoppa ner till marken och själv bli hämtad. Där uppe finns en studsmatta. Milenka måste hoppa i denna för att komma längst upp i tornet, där det finns en knapp som öppnar en dörr.

KRÄVER FORTSÄTTNING!
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tobi-chan on Wed Apr 22, 2009 4:59 pm

Här kommer min skiss:Det här är tänkt att vara en förstoring av högra sidan av rummet, vilket som jag förstått det är ungefär det område jag har att jobba med. Jag tänker mig att bråten sträcker sig från väggen (lite mörkare, längst till höger, med ljusa rått-tunnlar i) till the random pile of not getting through and ultimate d00m! till vänster... <.<

De skuggade fyrkanterna etc. på vänster sida representerar eller på annat vis ogenomträngliga (typ piggiga) höga hinder bland bråten, det ljusa är antingen golv eller platåer bland bråten; titta noga så ser du förhoppningsvis hur pilarna hoppar, alltså de pilar som visar vägen från öppningen in i bråten till ingången av rått-tunnlarna...

Tanken är att man irrar runt bland bråten lite grann, får syn på Irta uppe på kofferten som går där och lallar runt lite halvfull (det hinner naturligtvis inte grafikerna med, men vi LÅTSAS att hon gör det)... sen hoppar man upp tre gånger, ner till marknivå igen, upp två gånger, över ett gap, och till sist vaggar man in i en liten hålighet i väggen som leder till råttornas labyrintina tunnlar. Där irrar man runt ännu mer och till sist kommer man till Irta, sedan kan man hoppa ned från kofferten för att ta sig tillbaka; man hade ju hoppat ned i en sorts "borggård" i bråten på vägen till tunnelingången...
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tobi-chan on Wed Apr 22, 2009 5:05 pm

Hogge wrote:Hissar som dissar:
Då man väl fått den tredje Babushkan stöter man på ett torn av leksaker och skräp. Man märker att tornet har flera olika våningar och hissar. Hissarna aktiveras av knappar. Eftersom att hissarna inte tål så mycket vikt får de två mindre Babushkorna åka hiss medan den tyngre får vara klar. På andra hissen finns en hiss till och ytterligare en knapp. Den andra hissen har ingen viktbegränsning. Ännu en Babushka får lämnas kvar. Längst uppe finns ännu en hiss, denna går ner istället för uppåt. Knappen som aktiverar denna hissen har istället en viktbegränsning. Hissen går ner till marken, och kan hämta upp den tyngre Babushkan. Den andra Babushkan, som är fast på mellanvåningen kan då hoppa ner till marken och själv bli hämtad. Där uppe finns en studsmatta. Milenka måste hoppa i denna för att komma längst upp i tornet, där det finns en knapp som öppnar en dörr.

KRÄVER FORTSÄTTNING!

Schysst, jag tycker att vi stoppar in torn och dörr på vägen mot att man får syn på Irta. Om proggarna samtycker, det vill säga... Shocked
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Daniel on Wed Apr 22, 2009 5:27 pm

louisestigell wrote:Får skylla mig själv när jag flummar ihop saker som inte går att koda. ^_^
Allt går att koda. Vi kan koda allt, det är bara en fråga om tid.

Daniel

Posts : 20
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Udrian on Wed Apr 22, 2009 5:28 pm

Hogge wrote:Hissar som dissar:
Då man väl fått den tredje Babushkan stöter man på ett torn av leksaker och skräp. Man märker att tornet har flera olika våningar och hissar. Hissarna aktiveras av knappar. Eftersom att hissarna inte tål så mycket vikt får de två mindre Babushkorna åka hiss medan den tyngre får vara klar. På andra hissen finns en hiss till och ytterligare en knapp. Den andra hissen har ingen viktbegränsning. Ännu en Babushka får lämnas kvar. Längst uppe finns ännu en hiss, denna går ner istället för uppåt. Knappen som aktiverar denna hissen har istället en viktbegränsning. Hissen går ner till marken, och kan hämta upp den tyngre Babushkan. Den andra Babushkan, som är fast på mellanvåningen kan då hoppa ner till marken och själv bli hämtad. Där uppe finns en studsmatta. Milenka måste hoppa i denna för att komma längst upp i tornet, där det finns en knapp som öppnar en dörr.

KRÄVER FORTSÄTTNING!

Det jag får ut av det här är att ni vill ha två nya event areor, en som får alla objekt att röra sig om ett visst antal vikt är innom detta, och en som får y hastigheten att reflekteras vid kollision med mark om man är innom?

om det här är prio så skriver jag upp det... går rätt så fort att lägga till nämligen.
Udrian
Udrian

Posts : 39
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Daniel on Wed Apr 22, 2009 5:30 pm

Stefan är hisstekniker. Det kan han säkert fixa.

Daniel

Posts : 20
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tobi-chan on Thu Apr 23, 2009 1:20 pm

Okej, här är pusslet till när man hittar Irena:Man hoppar först upp med Milenka på klossen och sedan till vågskålen nära soffan. Det är för långt att hoppa upp till soffan därifrån, och sedan rör sig vågskålen såklart nedåt också. Med Nadezhda och tärningen hoppar men uppför klosstrappan till toppen av en stående bok, och därifrån måste man försiktigt balansera längs en linjal till en annan stående bok. Därifrån måste man hoppa ned på den andra vågskålen för att hissa upp Milenka högt nog för att hon skall kunna hoppa till soffan.
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Thu Apr 23, 2009 2:44 pm

Nice, detta känns ju som att det borde funka. Linjalen kan vi göra rätt smal så att det blir svårare att gå över ju större babushkan är liksom. Och jag kan inte komma på några återvändsgränder. =)
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Roy on Thu Apr 23, 2009 3:37 pm

Gillade Tobi-chans skiss på pappret. Ingen av er har gjort något pussel som är en labyrint vilket detta är. Enda jag skulle invända mig mot är väl hålen i väggarna. Dock inte jag som har hand om den biten men det går väl antagligen att göra. Detta begränsar ju också vem/vilka som kan gå igenom dem om man sätter en viss höjd på gången :)

Hissar med olika vikt grejjer lät krångligt men om det funkar så blir det nog fint :)

Roy

Posts : 51
Join date : 2009-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Thu Apr 23, 2009 3:49 pm

Du har helt missat mina två pussel med lådorna och klossarna eller, Roy? De är labyrinter.
Kommer bli problem med den delen av Tobias labyrint som är innanför väggen, men vi ska försöka få in den ändå. Man kan aldrig få för många labyrinter. =)
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Hogge on Thu Apr 23, 2009 4:31 pm

[quote="Tobi-chan"]

[quote]

Jag skulle gärna vilja se att vi har ett plattformshoppningsmoment innan detta pussel. Det vill säga att man måste hopa från plattform till platform tills man till slut kommer högt nog att komma till platformen med "balanslinjalen".
Mina fem ören!
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  louisestigell on Thu Apr 23, 2009 4:33 pm

Why not. =) Vi har ännu inget sådant moment och det är ju inte svårt att implementera.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Tantan on Thu Apr 23, 2009 5:41 pm

Här kommer en skiss av Hogges pussel:

Hissar som dissar
Då man väl fått den tredje Babushkan stöter man på ett torn av leksaker och skräp. Man märker att tornet har flera olika våningar och hissar. Hissarna aktiveras av knappar. Eftersom att hissarna inte tål så mycket vikt får de två mindre Babushkorna åka hiss medan den tyngre får vara kvar (Irena). På andra våningen finns en hiss till och ytterligare en knapp. Den andra hissen har ingen viktbegränsning. Ännu en Babushka får lämnas kvar. Längst uppe finns ännu en hiss, denna går ner istället för uppåt. Knappen som aktiverar denna hiss har istället en viktbegränsning. Hissen går ner till marken, och kan hämta upp den tyngre Babushkan. Den andra Babushkan, som är fast på mellanvåningen kan då hoppa ner till marken och själv bli hämtad. Där uppe finns en studsmatta. Milenka måste hoppa i denna för att komma längst upp i tornet, där det finns en knapp som öppnar en dörr.

Tantan
Tantan

Posts : 56
Join date : 2009-03-11
Age : 30

View user profile http://eldvatten.blogg.se

Back to top Go down

Re: Pusseltråden of d00m.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum