Objektlista - final!

Go down

Objektlista - final!

Post  louisestigell on Wed Apr 15, 2009 4:46 pm

Här är en objektlista över alla föremål och objekt på båda levlar. Några av objekten är möbler, andra är objekt vi ännu inte konstruerat pussel med men som kommer att kunna återanvändas i flera pussel, t.ex. tärningen och magneten.

Förhoppningsvis har jag inte missat något, men har jag det så är det fritt fram att kommentera, fråga eller ge förslag.

Objekt

Vinden

• Råttfälla (Den traditionella, som man använder för att får bort klossarna. Det behöver finnas tre moment av fällan: ett som ännu inte har aktiveras, sedan animering när dockan ställer sig på den, och ett när råttfällan har använts. Alltså behöver det finnas två modeller för objektet.)
• Klossar (Med ryska bokstäver på. Färgerna i sig ska vara stilrena och färgstarka, men eftersom klossarna är gamla och slitna kan man se materialet som de är gjorda av. Storleken på klossarna ska vara snäppet större än Nadezhda och mycket bredare.)
• Kloss med snöre
• Våg (I gammal, vacker stil.)
• Soffa i trä
• Byrå (Lagom utrymme undertill att endast Milenka ska få plats.)
• Ostbit
• Tärning (En tung tärning, kanske t.o.m. i metall för att spelaren ska förstå att den kan användas som vikt. Då kan den också användas ihop med magneten i pussel. Tärningen ska vara sexsidig och så pass liten att den passar inuti Nadezhda.)
• Bur (En annan sorts råttfälla. Denna sort är en trälåda med ett gallernät i ena änden. För att öppna buren måste spelaren sätta en vikt på en knapp på ovansidan.)
• Tavla (Storleken på bilden i tavlan ska vara 100cm i höjd och 65cm i bredd, med en kitschig träram ornerad med guldfärg, där färgen smått har börjat flagna av. Finner ni att måttet inte fungerar bra kan man ändra med marginal, så det passar.
Bilden ska vara en målning som t.ex. föreställer det gamla adelsparet som står tillsammans med skaparen av babushkorna, Antosha Rozhdestvensky. De står i öppen stadsdel. Alla ser glada ut på bilden, och i bakgrunden kan man se vacker rysk arkitektur.)
• Golvpussel (Animerbart enligt Gamemakerprototypen på Tortoise/Prototyper/Pussel.)
• Vindslucka med rep
• Leksakssoldat (NPC)
• Råtta (NPC)
• Baba Yagas stuga (Liten stuga i naturlig storlek för babushkorna, som sitter på en gren som vuxit in genom en fönsterglugg på vinden. Stugan ska vara stor nog för att spelaren ska kunna gå in i den och rädda Vera som är fången därinne. Prata med Jonathan för mer info.)


Köket

• Diskho (En diskho av äldre typ, det vill säga att den står på tassar och har en väldigt tunn kant. På den högra sidan ska kranen och "arbetsytan" finnas, medan vasken är till vänster.)
• Vedkamin (En vedkamin med en skorsten. Det ska finnas en liten spak/kran som ska lyftas av Milenka samt en knapp/spak som ska kunna tryckas ner av valfri Babushka. Ska dessutom ha texturer samt ev. animering både för tänt och släckt läge.)
• Tändstickor
• Soppslev
• Bord
• Stolar
• Vitrinskåp (Ett vitrinskåp spelaren kan gå in i genom att låsa upp eller krossa rutan, ej ännu bestämt. Skåpet ska innehålla alkoholflaskor, främst vodka. Skåpet ska ha en liten bordsskiva, såsom på bilden som Babushkorna ska kunna gå på. Exakta dimensioner ej bestämda, men minst 1x0,5meter och 2m hög. Vitrinskåpet ska dessutom ha utrymme under för att Milenka ska få plats.
Skåpet skall innehålla en lös bräda (som i spelet skall hållas uppe av gafflar i bägge ändor). På denna bräda ska det finnas föremål, (shotglas, böcker, flaskor etc), som ska kunna användas som trappa upp till andra våningen, när brädan ramlat ner.)
• Gaffel (En gaffel så lång att den räcker från första till andra våningen på vitrinskåpet.)
• Magnet (En liten magnet som ska få plats inuti en babushka.)
• Nyckel (En liten nyckel till vitrinskåpet i lagom storlek för att alla Babushkor utom Milenka ska kunna bära det. Ska inte kunna attraheras av magnet.)
• Vedsäck (En stor tygsäck full av ved. Ska kunna användas som ramp/stege upp till vitrinskåpet.)
• Bokhylla
• Bordsfläkt (med tillhörande sladd.)
• Ryskt vägguttag (För bordsfläkten.)
• Golvknapp, allmän. (Knapp som sjunker en aning när man ställer en babushka eller ett föremål på dem. Behövs en animering för när de återgår till neutralläge också.)
• Pusselgolvknappar. (Knappar som ovan, men de kan även tändas och släckas beroende på om man ställer sig på dem i rätt ordning eller inte. En stund efter att de tänts återgår de till originalläget, de kommer upp igen, men de släcks inte i samband med detta. Pusslet innebär att man måste släcka tända knappar med flit för att kunna tända andra. För mer info, se beskrivning av pusslet i Kökstråden på Bandesignforumet.)
• Gallerport - En gallerport som kan öppnas, i babushkastorlek.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Objektlista - final!

Post  Tantan on Thu Apr 16, 2009 12:15 pm

louisestigell wrote:
• Baba Yagas stuga (Liten stuga i naturlig storlek för babushkorna, som sitter på en gren som vuxit in genom en fönsterglugg på vinden. Stugan ska vara stor nog för att spelaren ska kunna gå in i den och rädda Vera som är fången därinne. Prata med Jonathan för mer info.)

Baba Yagas Hus + Gren
En mer utförlig beskrivning av detta objekt:
På Vinden ska Baba Yagas hus vara ett av de sista pusslen i spelet, alltså kommer objektet att befinna sig i det området som är avstängt till en början, dvs. i det utrymmet som är bakom tavlan.
Mot väggen ska det vara ett halvöppet fönster (om det är svårt att infoga ett fönster kan man enbart se en gardin) där en gren – från ett träd i trädgården utanför – har trängt igenom öppningen.

Grenen har vuxit in på Vinden så kraftigt att den har tappat sin styrka och hållning att det yttersta partiet av grenen når golvet. Träets färger ska visa att trädet är vid liv, alltså gröna löv och brungrå bark. Lövens detalj är inte så viktigt, där det kan växa ut ”klasar” av löv på grenen istället för separata, individuella lövformationer.

Baba Yagas hus har vuxit fast på golvet i närheten av det grenpartiet. Kring Yagas hus ska det växa märkligt gräs med en blålila palett. Radien av det märkliga gräset i förhållande till huset behöver inte vara särskilt stor. Mest för att ge en indikation att huset är förtrollat.

Utformningen av Baba Yagas hus ska vara så pass stort att Vera och eventuellt en större Babushka ska kunna ta sig igenom ingången och kunna orientera sig inom huset. Husets stomme ska vara grundat på en stor svamp som bosatt sig på en murken träbräda på Vinden. Svampens hatt ska alltså utgöra husets tak och stjälken utgör husets pelare i mitten av huset.
Husets väggar ska vara byggt utav träplankor, där det växer sporadiskt mossa och några små svampar på plankorna.

Huset undersida ska stå på ”ben”, vilket medför att objektet kommer att bli något upphöjt. ”Benen” ska vara ganska korta, tjocka träpinnar (detta ska symbolisera husets ”kycklingben”).

Till en början ska huset inte ha en ingång, där ett pussel involverar att man läser upp ett citat som resulterar till att husets port visar sig. Alltså kommer det att behövas två modeller av huset. En med öppning och en utan.

Inuti huset ska Vera vara fängslad i en bur, vilket medför att spelaren ska lista ut ett pussel som leder till hennes frihet. Buren ska vara gjord av rötter från svampen som utgör huset. Utformningen ska vara som en klassisk metallbur, fast materialet är organiskt och det översta partiet av ska ha trådar som leder till svampens stjälk. Färgen på rötterna ska vara gråvitt och ha röda prickar (av olika storlek) utspridd över sig.

Bakom huset ska det finnas en mycket tjockare rot som ska demonstrera svampens huvudnäring, då den livnär sig på grenen vid huset. Denna rotdel ska alltså ha samma färg som angavs ovan. Pusslet kommer att innebära att befria Vera från svampens bur, vilket betyder att man måste döda svampen genom att kapa huvudroten. Alltså måste man ha två modeller för roten också, en levande och en vissen.
Tantan
Tantan

Posts : 56
Join date : 2009-03-11
Age : 30

View user profile http://eldvatten.blogg.se

Back to top Go down

Re: Objektlista - final!

Post  louisestigell on Thu Apr 16, 2009 12:31 pm

Nice, Jonathan. ^_^ Gillar idéen med svampen. Och känns logiskt att man ska döda roten för att få ut Vera. Ett önskemål jag har är dock att man förtydligar att det verkligen är Baba Yagas stuga det rör sig om och inte bara vilken stuga som helst. Kanske ska vi ha med babushka-dödskallarna på staketet eller behålla kycklingbenen undertill eller nåt. Eller en mortel med pistill som står utanför. Något mer som förtydligar referensen till Baba Yaga, eftersom vi antagligen inte kommer kunna ha med henne som NPC.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Objektlista - final!

Post  Tantan on Thu Apr 16, 2009 5:17 pm

louisestigell wrote:Nice, Jonathan. ^_^ Gillar idéen med svampen. Och känns logiskt att man ska döda roten för att få ut Vera. Ett önskemål jag har är dock att man förtydligar att det verkligen är Baba Yagas stuga det rör sig om och inte bara vilken stuga som helst. Kanske ska vi ha med babushka-dödskallarna på staketet eller behålla kycklingbenen undertill eller nåt. Eller en mortel med pistill som står utanför. Något mer som förtydligar referensen till Baba Yaga, eftersom vi antagligen inte kommer kunna ha med henne som NPC.

Nu finns det ett pussel där det finns tvä tärningar i en mortel som behövs för att kunna döda roten. Den befinner sig i Pusseltråden: LÄNK

Beskrivning av Morteln:

En mortel befinner sig på stugans tomt, vid det blålila gräset. Intill den befinner sig den tillhörande pistillen och skräpar, precis som om någon har knuffat ur den ur skålen. Inuti skålen finns det två tärningar, en av trä och en av metall. Skålens utformning kan vara fyrkantig för enkelhetens skull (och en platt yta som botten), för att placera ut bounding boxes.
Materialet ska vara av grått marmor och ska antydningar till skiftande färger av rött, blått och grönt.
Tantan
Tantan

Posts : 56
Join date : 2009-03-11
Age : 30

View user profile http://eldvatten.blogg.se

Back to top Go down

Re: Objektlista - final!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum