Klocktornstråden

Go down

Klocktornstråden Empty Klocktornstråden

Post  Tobi-chan on Wed Apr 08, 2009 5:39 pm

Här kommer vi at specifiera allt ni behöver veta om klocktornsbanan... förhoppningsvis. Jag lägger upp mitt illustrerade koncept:

Klocktornstråden Bell_t10

Man börjar i en stenkorridor, nedanför ett av flera avlånga gallerfönster mot gatan utanför (gula streck på kartan). Nedför en trappa finns en öppen dörr som leder till en sorts cistern, denna innehåller en lite slemmig stengång runt det grunda vattnet i mitten samt en spak som stänger dörren innifrån.

Om man går förbi dörren till cisternen fortsätter gången till en trappa uppåt, denna leder till en stängd dörr men det finns en spricka där Milenka kan slinka genom och vrida runt en vev som stänger den nedre slussporten i cisternen. Eftersom vatten forsar in från den övre slussporten fylls cisternen på så vis upp så att Rusalka kan flyta upp till den övre våningen. Man skulle kunna bestämma att ingen annan än Rusalka går med på att stanna i cisternen med dörren stängd.

Väl uppe kan Rusalka ta trappan ned (man kan bestämma att hon inte går längre utan de andra); där kan hon dra i en spak i ett litet rum bredvid en till stängd dörr, och på så vis öppna båda dörrarna så att alla babushkorna kan gå uppför trappan, genom vevrummet och till nästa våning.

På denna våning finns det en stengång runt cisternen och på andra sidan ett litet rum med tre tryckkänsliga plattor på golvet. Dessa måste tryckas ned i en viss ordning (kommer inom kort); då öppnas dörren till trappan upp.

Nästa våning innehåller inga hinder, men någon babushka måste ta sig över flera kugghjul (de kanske inte rör sig) för att få tag i en planka. Väl uppför trappan måste Milenka ta sig uppför en motsträvig hög med träbråte och knuffa ned en till planka till de andra. Då man har båda plankorna kan man lägga dem över gapet till nästa trappa; ett ytterligare gap sträcker sig inte över hela golvets bredd, men bara de två minsta babushkorna kan ta sig över det. Nadezhda hittar en tändsticka i ett litet verktygsskjul, som hon kan använda för att bränna sönder repet som håller en kraftig fönsterlucka stängd; då denna faller, bilder den en bro över gapet så att de andra också kan ta sig över. En trappa leder vidare upp till nästa våning...

På nästa våning finns det en stor, öppen golvyta, tre dörrar varav en är i spillror och de övriga stängda, samt en bur som innehåller en ostbit och ett råttskelett som hänger från taket. Bredvid toppen av trappan finns en avsats, och på andra sidan om denna finns en vippbräda. Bortom vippbrädan finns en del bråte som Magda kan klättra uppför och (m.h.a. kontextknappen) hoppa ned på brädan från; om Milenka står på andra sidan brädan så slungas hon då upp på avsatsen, där det finns en trång gång uppåt. Där uppe kan hon fortsätta längs med en takbjälke, in i det lilla förrådsrummet bortom den splittrade dörren, som på golvnivå vaktas av en stor, ilsken råtta som man inte tillåts passera. Längs takbjälkarna kan Milenka ta sig genom ett hål i väggen ovanför vippbrädan, och därifrån ta sig över nästa takbjälke i huvudrummet. Mitt där de bjälkarna korsas finns det en knapp som släpper ned buren; denna får sönder och bitarna tumlar åt olika håll, med osten i rummets bortre hörn. Råttan uppmärksammar detta och springer bort för att gnaga i sig osten. Detta ger de andra babushkorna tillfälle att gå in i förrådsrummet och ta sig genom ett hål i väggen till ett annat rum vars dörr man inte kan öppna; i detta rum finns det en spak som öppnar vägen upp till följande våning.

Det sista hindret i spelet består av ett mindre rum med ett golvpussel. I ena hörnet står det en staty, rimligen en ängel, ett helgon eller liknande, och inristat i stoden den står på är orden: "Before you can ring the bell, you must bring the tower to the church."

Pusslet består av ett antal golvplattor som kan förflyttas stegvis inom ett begränsat område. Det finns flera plan, t.ex. en djup kanal i stengolvet där man flyttar en platta så att en platta från en grundare kanal kan flyttas ovanpå den och slutligen en platta som ligger vid golvnivå, som flyttas över de två andra och vidare längs sitt eget spår. Målet är att flytta en platta med en bild av ett torn till och ned i en hålighet omgiven av ett kyrkmotiv i golvet. Då öppnas dörren och man får tillgång till trappan som leder upp till klockrummet, där man träffar Vera, den sista babushkan.
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Klocktornstråden Empty Re: Klocktornstråden

Post  louisestigell on Tue Apr 14, 2009 12:40 pm

Mycket bra outline tycker jag. Ingen komplicerad fysik och enkla, bra pussel. Fast det kanske jag inte vågar säga innan proggarna läst igenom och okejat... ^_^
Hade gärna sett mer samarbete mellan alla babushkorna, men banan är redan ganska komplex och innehåller många steg så det kanske bara krånglar till det.
Gillar "gåtan" i slutet. Specificera gärna i detalj hur sista pusslet med plattorna ser ut och ska genomföras.
Bra jobbat med skissen också, tror det förenklar det enormt mkt för grafikerna.
louisestigell
louisestigell

Posts : 126
Join date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum