Objektlista

Go down

Objektlista

Post  Hogge on Mon Apr 06, 2009 12:02 pm

Här är tråden för objekt. Listan kommer uppdateras allteftersom. Färdiga objekt kommer att markeras med grön text.

Senaste uppdatering: 21/4 13:55
Bana 1


Råttfälla
Lagom stor att näst minsta Babushkan kan stå på den utan att få ont.

Klossar
Kloss m. snöre

Våg:
En gammaldags våg.

Soffa
En stor gammal soffa för tre personer. Gissningsvis i trä.

Byrå
Lagom utrymme undertill att endast Milenka ska få plats.

Tavla

Ost
En liten ostbit som ska få plats under ljusstaken.

Tärning
En tärning liten nog att rimligtvis kunna få plats i näst minsta Babushkan.

”Hinder”
Olika stora möbler, kartonger etc som hindrar spelarens framfart. Se konceptkartan för mer info.

Bur:
En annan sorts råttfälla. Denna sort är en trälåda med ett gallernät i ena änden. För att öppna buren måste spelaren sätta en vikt på en knapp på ovansidan.

Diskho:
En diskho av äldre typ, det vill säga att den står på tassar och har en väldigt tunn kant. På den högra sidan ska kranen och "arbetsytan" finnas, medan vasken är till vänster. Själva handtaget till kranen ska vara animerbart.

Vedkamin:
En vedkamin med en skorsten. Det ska finnas en liten spak/kran som ska lyftas av Milenka samt en knapp/spak som ska kunna tryckas ner av valfri Babushka. Ska dessutom ha texturer samt ev. animering både för tänt och släckt läge.

Bord:

Stolar:
Tjock rygg. Ska passa ihop med bordet.

Vitrinskåp:

Ett vitrinskåp spelaren kan gå in i (genom att låsa upp eller krossa rutan, ej ännu bestämt). Skåpet ska innehålla alkoholflaskor, främst Vodka. Skåpet ska ha en liten bordsskiva, såsom på bilden som Babushkorna ska kunna gå på. Exakta dimensioner ej bestämda, men minst 1x0,5meter och 2m hög. Vitrinskåpet ska dessutom ha utrymme under för att Milenka ska få plats.
Skåpet skall innehålla en lös bräda (som i spelet skall hållas uppe av gafflar i bägge ändor). På denna bräda ska det finnas skräp (shotglas, böcker, flaskor etc) som ska kunna användas som trappa upp till andra våningen, när brädan ramlat ner.

Gaffel:
En gaffel så lång att den räcker från första till andra våningen på vitrinskåpet.

Nyckel:
En liten nyckel till vitrinskåpet i lagom storlek för att alla Babushkor utom Milenka ska kunna bära det. Ska inte kunna attraheras av magnet, antingen på grund av matrial eller vikt.

Vedsäck:
En stor tygsäck full av ved. Ska kunna användas som ramp/stege upp till vitrinskåpet.

Bokhylla:
En hög och bred golvhylla. I mitten på den bräda man ska gå på, som är i nivå strax ovanför "bottenvåningen" på Vitrinskåpet ska det finnas ett mellanrum, nära dubbelt så långt som man kan hoppa med en Babushka.

Bordfläkt:
En gammal fläkt.

Påknappen ska finnas på ovansidan, i lagom höjd att Milenka ska kunna hoppa upp och ställa sig på den. En kabel ska gå ut ur den.

Kabel:
En lång kabel som går från fläkten på bordet ner på golvet och till eluttaget. Ska ha en kontakt i ena änden. Ska finnas i två lägen. Inkopplad och ej inkopplad.

Eluttag:
Ett ryskt eluttag.

Golvpussel i trä - Se kökstråden och/eller gamemaker-demot av pusslets funktionalitet under Prototyp/Pussel på sköldpaddan. Fråga mig om något är för otydligt.

Golvknappar, typ 1 - Knappar som sjunker en aning när man ställer en babushka eller ett föremål på dem. Lika bra att de har en animering för när de återgår till neutralläge också.

Golvknappar, typ 2 - Knappar som ovan, men de kan även tändas och släckas beroende på om man ställer sig på dem i rätt ordning eller inte. En stund efter att de tänts återgår de till originalläget (de kommer upp igen) men de släcks inte i samband med detta (pusslet innebär att man måste släcka tända knappar med flit för att kunna tända andra).

Gallerport - En gallerport som kan öppnas, i babushkastorlek.

Vindslucka - Rörlig lucka från vinden till takbalkarna i köket.

*Edit*
Om saker är klart ska det konsekvent markeras med grönt. /Thomas


Last edited by Hogge on Tue Apr 21, 2009 2:52 pm; edited 21 times in total
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Roy on Mon Apr 06, 2009 12:30 pm

Möjligt att få en mer utförlig beskrivning på objekten?
Exempelvis ost kan bli en "tårtbit", en skiva ost eller hen hel stor ost. Just i detta fallet antar jag att du kanske vill ha en bit ost till råttfällan vilket skulle bli "en liten bit/kub av ost som ska passa till råttfällan" vilket skulle underlätta arbetet lite. En till sak kan vara att förska definera storleken på vissa objekt där det kan behövas, tex soffan eller tavlan. Tavla: "100x50cm med en enkel ram av trä".

Bra med en lista dock Smile

Roy

Posts : 51
Join date : 2009-03-11

View user profile

Back to top Go down

Beskrivning av objekt

Post  Tantan on Mon Apr 06, 2009 5:55 pm

Här kommer beskrivningar av objekten i tutorialbanan. Detta var allt jag hann med för tillfället, jag kommer att fylla på allteftersom.

Råttfälla
Råttfällan utseende ska var ganska enkelt i den meningen att den är gjord av trä (ganska mörkt trä, som har murknat p.g.a. fukten på vinden), och den själva mekaniska delen ska vara av metall (järn).
Själva plattan där osten ska sitta, bör vara så pass stor att Nadezhda ska ha möjligheten att ställa sig på den. Utformningen ska vara som en klassisk råttfälla, dvs. rektangelformad. Viktigt att tänka på är att inte sätta för kraftig höjd på trädbrädan som fällan är byggd av, så det inte skulle se märkligt ut för dockan att interagera med objektet.

Det behöver finnas tre moment av fällan: ett som ännu inte har aktiveras, sedan animering när dockan ställer sig på den, och ett när råttfällan har använts. Alltså behöver det finnas två modeller för objektet.

Klossar
Klossarna ska vara lika stora och besitta olika typer av färger (grönt, blått, rött, vitt, lila, orange etc.). Färgerna i sig ska vara stilrena och färgstarka, men eftersom klossarna är gamla och slitna (färgen har flagnat av) kan man se materialet som de är gjorda av. Materialet är trä, men inte lika murket som råttfällan, då färgen har skyddat träet lite bättre. Storleken på klossarna ska vara snäppet större än Nadezhda (den näst minsta och den man spelar först med), och mycket bredare.

Objekten ska se ut som de hade ett ursprung i barnkammaren, men då barnet blev äldre och tappade intresset, hamnade klossarna uppe på vinden. Uppställningen av klossarna ska vara slumpmässig till den mån att de fortfarande kan vara staplade på varandra och inte faller ihop. Högen av dessa objekt ska åtminstone vara så hög att spelaren inte kan ta sig igenom.

Tavla
Storleken på bilden i tavlan ska vara 100cm i höjd och 65cm i bredd, med en kitschig träram ornerad med guldfärg, där färgen smått har börjat flagna av. Finner ni att måttet inte fungerar bra kan man ändra med marginal, så det passar.

Bilden ska vara en målning som föreställer det gamla adelsparet som står tillsammans med skaparen av matryoshkorna, Antosha Rozhdestvensky. De står i öppen stadsdel. Alla ser glada ut på bilden, och i bakgrunden kan man se vacker rysk arkitektur (möjligen klocktornet spelaren kommer att besöka senare).
OBS! Detta är endast ett förslag.
Om ni känner manade att göra något mer sagofullt kan ni hämta inspiration från rysk folklore, eller plocka en lämplig bild från nätet.

Ost
Osten är endast en liten bit, som ska få plats under den ihålige ljusstaken. Även Nadezhda ska kunna förvara den i sig. För enkelhetens skull kan den vara kubformad, samt ha några små hål i sig för symbolikens skull.

Tärning
Tärningen ska vara sexsidig och så pass liten att den passar inuti Nadezhda. Det kosmetiska utseendet ska vara simpelt, där materialet är av trä och har svarta prickar som visar vilken siffra det är. Klassiskt och simpelt. Anledningen till att det inte har någon färg, är för att den inte ska förknippas med klossarna.

Träet ska vara ganska ljust, så det blir enkelt för spelaren att hitta det första föremålet som hon interagerar med, då färgpaletten på banan är hyfsat mörk.

Ljusstake
Ljustaken ska vara trearmad och materialet är helt av glas. På så sätt blir det tydligt att det befinner sig en gul ostbit under den. Jag tänkte att det blir lättast om ni följer den bifogade bilden, men om ornamenten är för avancerade kan ni alltid simplifiera modellen.

Viktigt att tänka på: är att göra botten lite högre och mer kupolliknande, så det ser naturligt att ostbiten kan ens befinna sig under den.


Vippbräda
Vippbrädan ska vara delvis en enkel träbräda, och delvis en klocka som brädan balanserar på.
Träbrädan ska också vara mörk och murken, och tillräcklig bred för dockorna att vandra på.
Det ska vara små dammrester på den, så det ser ut som den har varit på vinden under en längre tidsperiod. Detta är endast ett kosmetiskt attribut, dvs. om dammet är alldeles för tidskrävande kan det slopas. Brädan får inte vara för tjock, så det blir problematiskt att hoppa upp på den.

Klockan är av en gyllene metall (möjligen mässing), och ser gammal och förfallen ut. Kanske något som indikerar att den är ur funktion och hamnade på vinden, t.ex. krossat glas och/eller en metallspiral som sticker ut. Klockans utformning är rund på ovansidan (vilket möjliggör vippbrädans funktion), och botten ska vara platt så den inte flyttar på sig.

Soffa
En gammal soffa, med vackra utsmyckningar. Det är viktigt att den inte har några armstöd, eller armstöd utan ”vägg”, så det fungerar bra med vippbrädan. Här har ni ganska stor frihet, bara den inte krånglar just med vippbrädad (återigen).

Jag har en bild som föreslår den kosmetiska utformningen:


Last edited by Tantan on Tue Apr 07, 2009 12:42 pm; edited 5 times in total
Tantan
Tantan

Posts : 56
Join date : 2009-03-11
Age : 30

View user profile http://eldvatten.blogg.se

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Roy on Tue Apr 07, 2009 10:49 am

Råttfällan är modellerad efter denna och finns på tortoise om man vill kolla.


Vi har fortfarande ingen direkt skala på sakerna ännu så vet inte om den tryckplattan är i rätt storlek men det kan man lätt ändra på.

Roy

Posts : 51
Join date : 2009-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Hogge on Tue Apr 07, 2009 12:25 pm

Bana 2:


Diskho:
En diskho av äldre typ, det vill säga att den står på tassar och har en väldigt tunn kant. På den högra sidan ska kranen och "arbetsytan" finnas, medan vasken är till vänster. Själva handtaget till kranen ska vara animerbart.

Vedkamin:
En vedkamin med en skorsten. Det ska finnas en liten spak/kran som ska lyftas av Milenka samt en knapp/spak som ska kunna tryckas ner av valfri Babushka.

Disksvamp:
En disksvamp i lagom storlek att näst största och tredje största babushkorna ska kunna ställa sig på den utan att den välter.
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Roy on Tue Apr 07, 2009 2:40 pm

Hogge wrote:
Diskho:
En diskho av äldre typ, det vill säga att den står på tassar och har en väldigt tunn kant. På den högra sidan ska kranen och "arbetsytan" finnas, medan vasken är till vänster. Själva handtaget till kranen ska vara animerbart.
Storlek? Står på tassar... på ett bord eller på golvet? någon bild kanske på vad du menar? Tror inte de hade handtag på kranarna vid denna tiden Smile

Hogge wrote:
Vedkamin:
En vedkamin med en skorsten. Det ska finnas en liten spak/kran som ska lyftas av Milenka samt en knapp/spak som ska kunna tryckas ner av valfri Babushka.
Spak/kran var och till vadå? Ska det vara en kamin eller en spis? Det är ju i ett kök... vart hör knappen/spaken och vad ska den göra? Ska spisen stå på egna ben eller vara "inbyggd" i köket? Om den ska stå på egna ben, ska det finnas något under den som ett fack för ved eller bara tomt? Om den är inbyggd så blir det väl bara betong rätt igenom där man passat in själva spisen/kaminen.

Hogge wrote:
Disksvamp:
En disksvamp i lagom storlek att näst största och tredje största babushkorna ska kunna ställa sig på den utan att den välter.

Disksvampar välter inte om de ligger ned. Varför är det viktigt att man ska kunna stå på den? Den kommer garanterat inte deformeras på något vis så en tvättsvamp som man står på kommer att känns väldigt hård. Storleken spelar ingen roll så länge någon kan stå på den?

Roy

Posts : 51
Join date : 2009-03-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Hogge on Tue Apr 07, 2009 3:46 pm

Jag menade att disksvampen inte ska välta om den sätts i vatten och en Babushka ställer sig på den.


Kranen är tänkt att vara intil skortstenen och gå till en ventil inuti.
Hogge
Hogge
Admin

Posts : 121
Join date : 2009-03-10
Age : 31

View user profile http://babushka.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Johan Forsgren on Wed Apr 08, 2009 5:29 pm

Har gjort en vedkamin, men är inte 100 på hur du tänkt det med spakar/skorstenar, skulle du kunna lägga upp en enkel jpg? skakaminen kunna öppnas och stängas?
Johan Forsgren
Johan Forsgren

Posts : 14
Join date : 2009-03-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Tobi-chan on Wed Apr 15, 2009 2:52 pm

Har några saker att tillägga:

Golvpussel i trä - Se kökstråden och/eller gamemaker-demot av pusslets funktionalitet under Prototyp/Pussel på sköldpaddan. Fråga mig om något är för otydligt.

Golvknappar, typ 1 - Knappar som sjunker en aning när man ställer en babushka eller ett föremål på dem. Lika bra att de har en animering för när de återgår till neutralläge också.

Golvknappar, typ 2 - Knappar som ovan, men de kan även tändas och släckas beroende på om man ställer sig på dem i rätt ordning eller inte. En stund efter att de tänts återgår de till originalläget (de kommer upp igen) men de släcks inte i samband med detta (pusslet innebär att man måste släcka tända knappar med flit för att kunna tända andra).

Gallerport - En gallerport som kan öppnas, i babushkastorlek.

Vindslucka - Rörlig lucka från vinden till takbalkarna i köket.
Tobi-chan
Tobi-chan

Posts : 55
Join date : 2009-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Objektlista

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum